Hopp til hovedinnhold
MENY

Søk

 
Gatelys lyser opp de mørke områdene rundt Vannasssen.

Ansvar for 74.000 gatelys

Lyse Elnett har ansvaret for rundt 74 000 vei- og gatelyspunkter i kommunene Stavanger, Sandnes, Sola, Gjesdal, Time, Strand, Hjelmeland, Randaberg, Rennesøy, Kvitsøy, Finnøy og Forsand.

For å ha godt med lys langs gater blir gatelys kontrollert jevnlig og lyspærer skiftet minst hvert fjerde år. Selv om Lyse Elnett har god styring på vedlikehold, så kan det skje feil. Hvert år oppstår det feil på rundt 1-2 prosent av lyspunktene. Det kan være mørk lyspære, skade på kabel, nedkjørt stolpe, trær over linje osv. Hvor lang tid det tar å få rettet en feil er avhengig av årsak.

Lyse Elnett setter stor pris på at feil meldes inn via Lyse App for smarttelefoner eller på nettsiden som er laget for å kunne melde inn feil. Her får du opp kart og kan finne den eller de gatelysene som det er feil på og markere dem. Dette gjør jobben vår lettere og vi kan raskere få rettet feil som oppstår.

Lyse Elnett er også en viktig aktør innen design, planlegging, prosjektering av nye lysanlegg. Vi har dyktige folk som blant annet har hatt ansvaret for å lyssette Tjensvollkrysset, Bryne mølle og andre kjente steder. Området ved Siddishallen og Stavanger konserthus er planlagt av Lyse Elnett sammen med noen av Norges beste lysdesigner- og konsulentselskaper.

Det kommer stadig ny teknologi på markedet. Lyse jobber sammen med kommunene for å spare energi og ta i bruk ny teknologi, som blant annet LED. I noen tilfeller ser vi at det er mulig å spare 50-70 prosent av strømforbruket ved å velge rette løsninger. Lyse startet i 2017 et arbeid med å skifte ut ca 18 000 gamle lyskilder til nye LED for våre kommuner. Det vi gi en samlet energibesparelse på ca 9 millioner kWt.

Meld slukte gatelys