Hopp til hovedinnhold
MENY

Søk

 

Hva er HAN-port?

HAN-porten (Home Area Network) er et grensesnitt som kan gi strømkunder tilgang til relevant informasjon om eget forbruk. Det er ventet at ulike tjenesteleverandører vil levere tjenester basert på data fra denne HAN-porten (Lyse Elnett vil ikke gjøre dette). Kunder bestemmer selv om de vil ta i bruk denne type tjenester, og kontakter da sitt nettselskap og ber dem åpne HAN-porten.

Når du åpner HAN-port overtar du ansvaret for at ingen uvedkommende får tilgang til informasjon om ditt strømforbruk via HAN-porten. Dersom strømmåler står i felles trappeoppgang, felles teknisk rom eller i utendørs målerskap må du sikre dette med lås.

​Det er mulig å åpne HAN-porten, men inntil videre er dette en manuell løsning som gjør at saksbehandling tar noe tid. Du kan be om åpning ved å sende inn en henvendelse til oss.

Det er ventet at kunder kan få oppdatert informasjon om utvikling av eget forbruk og eventuell egen produksjon med få sekunders mellomrom via HAN-porten. Eventuelle kostnader i forbindelse med åpning og stenging av HAN-porten skal dekkes av nettselskapet. 

Norsk Elektroteknisk komite, NEK, har laget en webside hvor du finner mer informasjon om HAN-porten. 

Bildene under viser hvor du finner HAN-port på ny strømmåler.

 

Her finner du ytterligere informasjon om HAN-port (Aidon-målere).