Hopp til hovedinnhold
MENY

Søk

 

Hvordan kan jeg styre strømforbruket til tider med lavere priser?

Ny automatisk strømmåler gjør det etterhvert mulig å følge med på forbruket sitt gjennom døgnet. Du som kunde kan i dag se strømforbruket ditt per måned, men med ny måler vil målerdata som viser forbruk per time blir tilgjengelig på "Min Side". Du får altså mer detaljert data som kan brukes til for eksempel å tilpasse forbruket til tider av døgnet med lavere priser.

I tillegg kan tredjepartsleverandører (ikke Lyse Elnett) tilby tjenester for styring og overvåking av ditt strømforbruk. Dersom du ønsker dette må du selv kontakte aktuelle leverandørre.

Noen har uttrykt bekymring for at innføring av nye målere skal føre til at folk bruker vaskemaskin og tørketrommel om natten når prisene ventes å være lavere. Kraftnæringen oppfordrer ingen til å bruke elektriske apparater som kan medføre økt brannfare om natten. Vår holdning er at eventuell flytting av strømforbruk må skje uten at det går ut over sikkerhet eller komfort for kundene. Stadig flere apparater vil kunne kobles til internett og integreres i smarthusløsninger for automatisk styring av forbruket. Men folk bør ta de samme forholdsregler som før, for å unngå brann og annen risiko i hjemmet.