Hopp til hovedinnhold
MENY

Søk

 
Montør bytter til ny automatisk strømmåler

100.000 strømmålere byttet

100.000 kunder i Lyse har fått ny automatisk strømmåler. Dette er en viktig milepæl for konsernets største logistikkprosjekt. Totalt skal nær 145.000 strømmålere byttes innen utgangen av 2018.
- Det er en formidabel innsats som er lagt ned så langt i dette prosjektet. Vi startet med første pilot i oktober 2014, og i løpet av året er vi ferdige. Det er utrolig kjekt å ha kommet så langt, sier prosjektleder Per Kolbein Tonstad i Lyse Elnett.

Han påpeker at denne milepælen innebærer at Lyse og OneCo har vært inne i 100.000 hjem. Kunder har fått epost om målerbytte, tidspunkt for bytte av måler er avtalt, montør har vært ute og brosjyre lagt igjen hos kunde. Deretter har faktura eventuelt blitt korrigert hvis fakturert forbruk var ulikt faktisk forbruk når gammel måler ble tatt ned.

God kundeopplevelse
- Det er mye arbeid som ligger bak å få byttet strømmålere. Siden starten har vi vært opptatt av at kunder vi besøker skal ha en god opplevelse, og det er veldig kjekt å si at det har vi lykkes med. Tilbakemeldinger vi får fra kunder er overveldende positive, særlig montørene får mye skryt, sier prosjektleder Loyd Evensen i Smartly.
 
Opplevd kundekvalitet er på totalt vel 89, mens montørene får en skår på 94 for sin jobb. Målsetningen var en skår på over 75, noe som innebærer at kunder har en god opplevelse.
 
- Når vi besøker alle kunder på få år, så påvirker det omdømme til Lyse. Vi har derfor brukt mye tid og krefter på tiltak som bidrar til at kontakten med kunder går så knirkefritt som mulig. En god del kunder gir også kommentarer med ris og ros. Kommer det inn konkrete tilbakemeldinger med forbedringsforslag, så har vi tatt tak i det underveis, forteller Evensen.

Digitalisering
Det er myndighetene som har bestemt at alle skal få nye automatiske strømmålere innen 1. januar 2019. Lyse vil i løpet av høsten være ferdig med målerbyttene. Den nye automatiske strømmåleren er viktig for å digitalisere strømnettet. Mer informasjon om ny strømmåler, for eksempel beskrivelse av funksjoner på strømmåleren under spørsmål og svar. 

Fordeler med ny strømmåler:
  • Kunder slipper å lese av strømforbruket
  • Faktura blir mer nøyaktig når strømforbruket leses av hver dag (ref variasjon i strømpriser)
  • Ny måler kan varsle nettselskap og kunde når det er både større og mindre strømbrudd
  • Gir mulighet for å varsle om spenningsfeil og jordfeil
  • Får mer nøyaktig informasjon om strømforbruk i enkeltområder, noe som er nyttig hvis det er behov for å styre transport av strøm andre veier ved feil
  • Mer nøyaktig informasjon om strømforbruk er nyttig ved vurdering av behov for nytt strømnett eller forsterkning i strømnettet.