Hopp til hovedinnhold
MENY

Søk

 
To montører står i liftbil og skifter komponenter i høyden på utsiden av en hvit nettstasjon på Riska.

Ekstra midler til Riska

Det er besluttet en ekstra bevilgning på inntil 10 millioner kroner i 2019 til rehabilitering av strømnettet på Riska i Sandnes etter flere strømbrudd den siste tiden. I tillegg er det brukt store ressurser på å finne og rette feilkilder i området.

I slutten av forrige uke ble det avdekket to feil som har forårsaket strømbrudd, teil på kabel og feil på transformatorbryter. Begge de feilene er fjernet. 

Lyse Elnett har brukt store ressurser på å kontrollere nettstasjoner og strømlinjer med tilhørende komponenter for å finne og rette mulige feilkilder til strømbruddene den siste tiden. Det er benyttet både mannskap til fots og droner for å ta bilder av komponenter i høyden. 

I tillegg er det besluttet å bruke inntil 10 millioner kroner ekstra i 2019 for raskt å få gjort utbedringer i området. Rehabilitering av strømnettet på Riska har vært i gang en god stund, og med ekstra midler blir det satt ytterligere fortgang på dette arbeidet. 

Planlagte utbedringer i 2019:
- Distribusjonsnett som går i luftlinjer ut fra Riska transformatorstasjon skal legges i bakken eller erstattes med belagt line.
- De mest utsatte nettstasjoner vil bli fornyet.
- Bytter utsatte komponenter i nettstasjoner og i strømmaster.
- Etablere flere fjernstyrte anlegg for raskere feillokalisering.

Lyse Elnett kan dessverre ikke utelukke ytterligere feil, blant annet fordi feil kan være usynlige eller fordi det kan oppstå nye feil. For eksempel kan en isolator se fin ut på utsiden, bortsett fra et lite merke på størrelse med et knappehull. Bildene under viser en slik type feil, der feilen først blir godt synlig når isolatoren er delt i to. 

Har du har informasjon som kan hjelpe oss med å avdekke feil i framtiden, eksempelvis ser lysglimt eller hører smell fra anleggene våre, så setter vi pris på at dere tar kontakt med oss. Dette er til stor hjelp for å lokalisere feil så raskt som mulig.