Hopp til hovedinnhold
MENY

Søk

 

Kortvarig strømbrudd

Større områder i Stavanger, Sandnes og Ryfylke samt Oltedal og Gilja ble berørt av strømbrudd i dag. De fleste kundene fikk strøm tilbake etter fem minutter.

- Statnett fikk feil på transformatorstasjon i Lysebotn. Dette skjedde samtidig som man hadde en planlagt utkobling av kraftledning mellom Feda og Åna-Sira knyttet til vedlikeholdsjobb. Stavanger-området ble derfor strømløs som følge av feilen, og det beklager Statnett sterkt, sier kommunikasjonssjef Berit Erdal i Statnett.

Strømbruddet skjedde ca kl. 09.25. Flere transformatorstasjoner som forsyner større områder med strøm lå uten strøm på grunn av feilen.

Det førte til at kunder i Strand, Hjelmeland, deler av Finnøy, deler av Sandnes (Vatne, Riska, Sandnes sentrum, Malmei), Oltedal og Gilja i Gjesdal og deler av Stavanger (Stavanger sentrum, Hillevåg, deler av Tjensvoll) mistet strøm. Totalt var rundt en tredjedel av Lyse Elnett sine kunder berørt av strømbruddet.

Lyse Elnett koblet fortløpende inn igjen transformatorstasjoner så raskt det lot seg gjøre. De fleste hadde strømmen tilbake etter fem minutter, mens de siste kundene fikk strøm igjen klokken 09.37.

Statnett opplyser at de etter kort tid fikk koblet inn Feda – Åna-Sira og at det pågår feilretting på transformatorstasjon i Lysebotn.