Hopp til hovedinnhold
MENY

Søk

 
Mange ansatte må til for å dra kabel på plass i transformatorstasjon.

Nettselskapet blir større

Nettselskapet Lyse Elnett og entreprenørselskapet Lyse Infra blir slått sammen. Det nye selskapet får rundt 330 ansatte og blir dermed det største selskapet i Lyse-konsernet.

Bakgrunnen for fusjonen er endring i Kontrollforskriften som sier at nettselskapet ikke kan kjøpe tjenester fra annet selskap i konsernet uten å ta det ut på anbud først

Effektivt nettselskap
- Lyse Elnett er i dag et av de mest effektive nettselskapene. Vi er organisert slik at montørtjenester i stor grad kjøpes internt i konsernet. Selv om vi har grunnleggende tro på at konkurranse er sunt, så mener vi at høy effektivitet kan oppnås med å beholde entreprenørvirksomheten internt, sier administrerende direktør Torbjørn Johnsen i Lyse Elnett.
Målet er at sammenslåingen skal være gjennomført i første halvår 2016. Det skal åpnes for mer konkurranse på områder som ikke er kjernevirksomhet, og hvor det finnes et velfungerende eksternt marked. Det utvidede nettselskapet skal fortsatt hete Lyse Elnett.

Milliardinvesteringer
Lyse Elnett skal de kommende årene investere rundt fem milliarder kroner i oppgradert strømnett. Dette er nesten like mye som hele Ryfast-prosjektet.
- Regionen har vokst kraftig siden strømnettet ble bygd på 60-80-tallet, og det er behov for økt kapasitet. I tillegg begynner flere linjer og anlegg å dra på årene. Når vi nå skal oppgradere planlegger vi for framtiden, og for at regionen kan vokse videre, sier nettdirektøren.