Den nye kraftlinjen vil knytte Gilja vindkraftverk, som har fått endelig konsesjon, til strømnettet. Den nye kraftlinjen er 17,8 kilometer lang, og skal bygges med fjordspenn etter alternativ 2 CG ved Rage. Konsesjonsvedtaket med kart og bakgrunn for vedtak er lagt ut under "Dokumenter" på nettsiden til prosjektet.

En miljø-, transport- og anleggsplan som beskriver hvordan anlegget skal bygges, drives og vedlikeholdes skal utarbeides og godkjennes av NVE før bygging av anlegget kan starte. MTA-planen skal utarbeides i samråd med berørte parter.

I henhold til konsesjon skal kraftlinjen bygges med master i mørk grønn/brun farge på strekningen fra Øvre Gilja bru til Dirdalsstranda for bedre kamuflering. Endelig avgrensning av område, farge og komponentvalg skal legges fram i miljø-, transport- og anleggsplan. I henhold til gitt konsesjon skal det bygges tårnmaster til Morka, mens det etter fjordspennet ved Ragsvatnet skal bygges med H-master mot Seldal.

Avgjørelsen om konsesjon kan påklages til Olje- og energidepartementet av parter i saken og andre med rettslig klageinteresse. Klagen må sendes innen tre uker fra det tidspunkt informasjon om konsesjon er kommet fram. En eventuell klage skal begrunnes skriftlig, stiles til Olje- og energidepartementet og sendes til NVE (nve@nve.no).
Tidsplan for oppstart og driftsettelse av ny kraftlinje er avhengig av vedtak om utbygging av Gilja vindkraftverk.