Hopp til hovedinnhold
MENY

Søk

 
Alsteinsgata transformatorstasjon blir pusset opp utvendig.

Ny metode for rehabilitering

Alsteinsgata transformatorstasjon blir rehabilitert og framstår snart i ny drakt. For første gang tar Lyse i bruk tilleggsisolering med ny flott fasadekledning som løsning for utbedring.

- Vi setter opp plater av fibersement på utsiden av stasjonen. Dette forlenger levetiden på betongveggene og hindrer at skadeutviklingen fortsetter. Vi slipper å ta en omfattende betongrehabilitering, som ville blitt dyrere, ved å gjøre det på denne måten, forteller Øystein Hatleskog i Lyse Elnett.

Transformatorstasjonen i Alsteinsgata i Stavanger er fra 1959 og hadde stort behov for vedlikehold. Skadene som omfatter sprekker og armeringskorrosjon var så omfattende at det ble sett på alternative utbedringsmetoder.  Nå blir stasjonen rehabilitert på en måte som gjør at den utvendig vil framstå som ny. Platene som settes på er i to ulike farger, en lys og en mørkere. Disse settes opp slik at fasaden blir mer spennende. I tillegg settes det opp lyslister på fasaden og lys langs gangvei på siden av stasjonen.

- Platene vi nå setter opp kan stå i rundt 40 år og vil bidra til et bedre innemiljø i stasjonen ved at det blir mindre fukt og en mer jevn temperatur i stasjonen. Dette vil gi lavere driftskostnader også, sier Hatleskog.

Platene har i tillegg den fordelen at de kan vaskes, og at det er mulig å skifte enkeltstående plater hvis det kommer en delskade på fasaden.

Det er flere transformatorstasjoner som drar på årene og trenger rehabilitering. Hatleskog håper at dette kan være en løsning som blir aktuell flere ganger.