Hopp til hovedinnhold
MENY

Søk

 
Elektroinstallatør gjør endringer i elektrisk anlegg i et hus.

Ny webportal for installatører

Lyse Elnett går over til å bruke webportalen Elsmart for innsendelse av eksempelvis melding om nytilknytninger og ferdigstillelse. Elektroinstallatører som i dag bruker I-porten får tilsendt brukernavn og passord til den nye portalen i en epost.

​- Den nye webportalen gjør det enklere for installatører og følge med på hvor saken er i vårt system. En annen viktig endring er at installatører nå kan markere i kart hvilken adresse den aktuelle henvendelsen gjelder for. På den måten unngår vi misforståelser som oppstår på grunn av at det finnes mange like veinavn i vårt område, sier gruppeleder Geir Gjesteland i Lyse Elnett.

Han legger til at Elsmart er et system som brukes av mange nettselskaper og dermed er godt kjent av bransjen fra før, og at Iporten er et system som det er utfordrende å videreutvikle.

Den nye portalen blir tatt i bruk i løpet av perioden juni til august 2015. Når Elsmart tas i bruk skal alle meldinger om nye tiltak sendes inn via den nye portalen. I-porten vil fortsatt være åpen en stund melding om ferdigstillelse av saker som tidligere er meldt inn gjennom Iporten.

På nettsiden www.lysenett.no og i portalen Elsmart vil det være brukerveiledninger tilgjengelig. Der vil det også være opplyst telefonnummer til brukerstøtte.