Hopp til hovedinnhold
MENY

Søk

 
Montører henger op ny linje i strømmast etter uvær .

Økt beredskap for Urd

Lyse har kalt inn ekstra mannskaper, både montører og skogingslag, etter varsel om ekstremværet Urd 2. juledag. Dersom du har løse gjenstander er det viktig å sikre disse for å unngå at de fyker i strømlinjer. Det er også greit å tenke gjennom hva du gjør hvis strømmen skulle gå.

I Lyse er det alltid ansatte på vakt uansett om det er julaften, nyttår eller vanlig hverdag. Nå er det kalt inn ekstra mannskap på grunn av varsel om full storm med vindkast på 35-45 m/s som kan treffe Rogaland.

I tillegg til å sikre gjenstander kan det være lurt å tenke gjennom hva du kan gjøre hvis du eventuelt mister strømmen for kortere eller lengre periode. Det kan være greit å sjekke at alternative oppvarmingskilder til strøm er klar hvis du har det. I tilleg kan det være greit å ha lommelykt med batteri klar, samt lade opp mobiltelefonen. Informasjon om eventuelle feil i strømnettet legges ut på www.lysenett.no/driftsmeldinger.

- Vi følger med på flere kilder for værvarsel, ser på satelittbilder og overvåker lynaktivitet. Vår oppgave er å ha en beredskap som gjør at vi er beredt på å kunne håndtere eventuelle feilsituasjoner på en god måte uansett hvilken dag det er, sier avdelingsleder Frank Boholm i Lyse Elnett.


Montørene som går i vakt bor stort sett i samme geografiske område de har vakt i for at responstiden ved feil skal være så kort som mulig. Lyse-bilen har montører med seg overalt hvor de går, slik at de kan rykke direkte ut ved feil.

- Noen typiske skader, som for eksempel graveskader på kabel, er det lite av på høytidsdager, men andre feil kan oppstå. I fjor var det forholdsvis rolig på julaften, men på 1. juledag hadde vi kunder som var uten strøm. Da er det viktig at vi kan rykke kjapt ut og få strøm tilbake så raskt som mulig, sier Frank Boholm.


På kundesenteret er det også døgnbemanning, men butikken på Mariero og kundemottaket på Jørpeland holder stengt.