Hopp til hovedinnhold
MENY

Søk

 
Heimevernssoldater øver på å sikre Lyse sitt anlegg.

Soldater sikrer Lyse

Lyse Elnett sine anlegg blir beskyttet av soldater fra Heimevernet i forbindelse med en øvelse som pågår mellom 20.-23. september. Det trenes på objektsikring under øvelsen der 200 soldater deltar.

Mandag ettermiddag ble det satt opp sperringer med adgangskontroll ved administrasjonsbygget i Sandnes og ved to større transformatorstasjoner. Alle ansatte måtte vise ID-kort før de slipper gjennom sperringene, og besøkende må få bekreftet at de har et ærend og en avtale hos Lyse så lenge øvelsen pågår.

I forbindelse med Heimevernet sin øvelse har også Lyse Elnett gjennomført en øvelse for å gå gjennom rutiner og tiltak som kan utføres dersom det skulle komme trussel mot våre anlegg.

- Lyse Elnett leverer i dag tjenester som hele det moderne samfunnet er avhengig av, og en kan si at infrastrukturen vår er bærebjelken for en effektiv hverdag. Det er derfor viktig med god sikring av anleggene. Gjennom øvelser ser vi hvilke forbedringer som kan gjøre oss enda bedre, sier avdelingsleder Frank Boholm i Lyse Elnett.

Lyse har flere klassifiserte anlegg med krav om beskyttende sikring. Kameraovervåking, alarm og sikkerhetsgjerder er noen tiltak som benyttes. Det ble kjørt en lignende øvelse for to år siden. I etterkant av øvelsen er det gjort nye tiltak på Lyse sine anlegg.

Områdesjef Atle Thorsen I HV08 er veldig fornøyd med samarbeidet med Lyse og øvelsene som holdes.

- Det er viktig å øve for slik får vi avdekket svakheter og styrker i planverk og koordinering. De som er med i Heimevernet er ikke i grønt hver dag, og da er det særlig viktig å øve for å holde kunnskapen vedlike, sier Thorsen.