Hopp til hovedinnhold
MENY

Søk

 
Det er lange strekk med linjer som er gått langs i Årdal. Illustrasjonsfoto

Stor innsats i Ryfylke

7 montører har i dag gått langs 16 km med strømlinjer i Årdal for å finne feil som kan ha forårsaket strømbruddene i går kveld og natt til i dag. – Dette er en feil som kommer og går. Å finne en feil som ikke er der hele tiden er utfordrende, sier prosjektleder Bjørn Vetrhus i Lyse Infra.

Strømbruddene varte fra noen få minutter til et par timer.

- Montørene har gjort en god jobb ute i regnet. De har et langt strekk å gå og en del steder er det ulendt terreng også. Det er foreløpig funnet en defekt isolator og feil på en loop i strømlinjene som kan ha medført strømbrudd. Disse feilene blir rettet, sier Vetrhus.

Tirsdag kveld kl. 21.00 skal det søkes etter feil på to strømkabler, og da må dessverre strømmen kobles ut i deler av Årdal mens feilsøking pågår. Det er usikkert hvor lang tid arbeidet vil ta.

Førstkommende helg skal det settes inn ny transformator på 22 kV i Årdal transformatorstasjon for blant annet å ta imot Bøen og Ullestad kraftverk. Dette vil bidra til å øke kapasiteten i området på lengre sikt. Dette medfører at strømmen er vekke i to timer på lørdag.

I helgen var det også strømbrudd som førte til at kunder på blant annet Jørpeland var uten strøm i fire timer. Det var lyn som slo ned, og det var så kraftig at lynavlederen på en transformatorstasjon måtte skiftes.

- Her gjorde lynavlederen jobben sin, og hindret at transformatoren røk. Det tok å få feilen fikset fordi det blant annet er en rekke sikkerhetstiltak som må utføres før montørene kan skifte lynavlederen og som tar tid. Deretter måtte lynavlederen byttes før strømmen kunne kobles til igjen, sier Vetrhus.

Han skryter av montørene som har stått på for å få gitt kunder strømmen tilbake flere netter denne uken.