Hopp til hovedinnhold
MENY

Søk

 
  • Uten strøm - hva nå?

Uten strøm?

Lyse er alltid på jobb for å sikre strøm til alle til enhver tid. Vi kan likevel ikke garantere at feil oppstår og at din bedrift blir uten strøm over lengre tid. Det er derfor viktig å tenke gjennom hvilke behov du har og hva du kan gjøre for å møte dette.

Webkartet over strømbrudd viser feil og planlagte strømstanser i høyspentnettet. Mindre strømbrudd vil ikke vises. Hvis du er uten strøm, og det ikke vises i webkartet, så sjekk sikringer og jordfeilbryter i ditt sikringsskap først. Det kan også være lurt å se om naboer har strøm. Dersom flere er uten strøm i nabolaget er det trolig feil i strømnettet. Ta da kontakt med Lyse Elnett.

Vi ber om forståelse for at det kan være kø på telefonen til vårt kundesenter ved strømbrudd.

På vakt 24/7
Strømbrudd kan ha mange årsaker: uvær, lynnedslag, teknisk feil eller uhell ved graving. Lyse er på vakt døgnet rundt for å gi deg strømmen tilbake dersom feil oppstår i vårt nett. Dersom det er større områder som er uten strøm vet vi nok allerede om feilen og jobber så raskt vi kan for å få den rettet.

Oppdager du skader eller mangler på luftnett, kabelnett eller andre el-installasjoner, ring og informer oss Tlf: 51908079 eller send melding til oss på Facebook eller Twitter.

Er du forberedt på eventuelt strømbrudd?
Det kan være greit å tenke gjennom noen ting på forhånd. DSB, Direktoratet for samfunnstryggleik og beredskap anbefaler at alle er forberedt på å kunne klare seg i tre døgn uten for eksempel strøm og isolert på grunn av uvær. De har lagt ut råd for egenberedskap på nettsiden www.sikkerhverdag.no.  

Landbruket har også et ansvar for å sikre beredskapen i egen virksomhet, og for mange husdyrprodusenter med stort driftsomfang er det nødvendig å sikre seg egen nødstrøm.

  • Nødstrøm: aggregat selv eller flere sammen om ett felles 
  • Alternativ til oppvarming
  • Mobillader for bil, batteribank til mobil
  • Lykt med batteri, ekstra batteri, stearinlys og fyrstikker
  • Batteriradio eller bruk bilradio ved strømbrudd. NRK P1 er en viktig kanal ved store hendelse
     
Sikker hverdag